Hele speidergruppa på hyttetur

Hele speidergruppa på hyttetur

Fredag 16.-søndag 18. februar dro Lillesand speidergruppe på hyttetur til Solhøgda (Øynaheia). Deltakerne fikk en fantastisk vinterhelg med skigåing, vinterleker og hyttekos.


Denne hytteturen er blitt en fin tradisjon for speidergruppa. I år deltok 32 speidere og 16 voksne. Troppen reiste opp allerede på fredagen, mens småspeiderne kom på lørdagen og overnattet til søndag. Bevere kom på dagsbesøk i skiløypene.

I år var det nok av snø, og troppen måtte måke seg inn på hytta da de ankom fredagen. Etter flere dagers snøfall, skinte sola på lørdagen, og det ble en fantastisk skidag i skiløypene på Øynaheia. Speiderne fikk prøve seg på skimerket (på tid) og en liten  ski-hinderløype.

Søndag ble det arrangert et storstil vinter-OL ved Solhøgda: s-OL 2018! Vinterlekene ble høytidelig åpnet med tenning av OL-ilden, og avleggelse av s-OL-løftet (speiderversjonen). Deretter konkurrerte lagene i grenene: Skiskyting, Lagrenn, Laghopp, Bobarne og Lagrett. 

I tillegg til vinterleker og konkurranser ble det rikelig med tid for hyttekos, leirbål, matlaging (og oppvask) inne på hytta. Dette er en fin anledning for speiderne å bli litt bedre kjent på tvers av enhetene. Stor takk til foreldre som var med og hjalp!

Se flere bilder i vårt billedgalleri her