Oppstart våren 2015

Oppstart våren 2015

Velkommen til nytt spennende speiderår!


Speideraktivitetene starter opp igjen denne uken for alle speidere:

Velkommen til åpning av Friluftslivets år 2015!

Hvor: Springvannsstemmen

Når: tirsdag 13. januar kl 18:00 – 19:30

Vi starter året med en markering av ”Friluftslivets år 2015”. Alle speidere med familier og venner er velkommen til å delta på åpningen av et spennende år med fokus på friluftsliv! Lillesand speidergruppe har invitert ordfører Thomassen på tur, og han er en av 183 ordførere som skal overnatte ute natt mellom 13. og 14. januar over hele landet.

Ta med:

Bålmat (noe enkelt, for eksempel pølse) og drikke.

Grillspyd og noe å sitte på

Vedkubbe til bålet

Kle deg godt og varmt!

 

Program:

Åpning av Friluftslivets år 2015 v/ ordfører Arne Thomassen

Natursti

Bålmat/grilling

Leirbål

 

Vi håper også å få besøk av Padleklubben, Høvågspeiderne og flere andre lag og foreninger som driver aktivt friluftsliv i Lillesand.

Vi tar med ordføreren på tur! Tirsdag 13. januar feires Friluftslivets år over hele landet. Klima- og miljøminister Tine Sundtoft skal overnatte i hovedstaden, og har sendt utfordringen videre til alle landets ordførere. Speiderne i Lillesand har nylig invitert ordfører Arne Thomassen til å overnatte ute 13.-14. januar, og han takket straks ja! Til nå har 183 ordfører landet rundt sagt ja til denne utfordringen.

 Hva er friluftslivets år?  Friluftslivets år 2015 (FÅ15) er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv som ble igangsatt av Klima- og miljødepartementet (KLD). Året skal gi varige resultater i form av økt deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkingen, og være med på å gi friluftsliv økt oppmerksomhet. Her kan speiderne vise hva de kan!