Rover fra Lillesand til Myanmar

30. oktober 2012: Som eneste norske speider, er en rover-speider fra Lillesand plukket ut for å delta på Flyktninghjelpens feltreise til Myanmar (Burma) i november. Lillesand er plukket ut, fordi av alle speidergrupper i landet, samlet Lillesands speidere inn mest penger til Speideraksjonen 2012.


17 november reiser Hilde på en 1-ukes reise til Myanmar, sammen med 1 representant fra Norsk Flyktninghjelp, 1 feltreporter og 1 informasjonskonsulent fra Norges speiderforbund.

Feltreisen er en del av forberedelsene til neste års speideraksjon. Teamet fra Norge skal besøke noen av Flyktninghjelpens prosjekter i Myanmar, som skal støttes gjennom speideraksjonen 2013 og 2014. Speideren fra Lillesand skal bidra med reportasjer, snakke med ungdommer i de aktuelle områdene, og formidle sine inntrykk til speidere i Norge. Med dette ønsker man å informere og motivere Norges speidere til speideraksjonen 2013.

Flyktninghjelpens arbeid i Myanmar

I Myanmar arbeider Flyktninghjelpen for å gi beskyttelse og hjelp til konfliktberørte internt fordrevene. Flyktninghjelpen arbeider også med befolkinger rammet av syklonen Nargis i Labutta. Det blir bygget permanente husly og skoler, og et helsesenter er planlagt sørøst i landet.

Speideraksjonen

Speideraksjonen er en årlig innsamlingsaksjon og er et samarbeid mellom Norges speiderforbund og Flyktninghjelpen. De innsamlede midlene går hvert år til Flyktninghjelpens nødhjelpsarbeid og et spesifikt prosjekt. I 2011 og 2012 ble det samlet inn penger til barn og unge i Liberia. Lillesand kom på førsteplass i aksjonen begge disse årene.

Stor ære for Lillesand

Å sende en ung representant på speideraksjonens første feltreise til Myanmar, er en stor ære for Lillesand speidergruppe. Det er også en anerkjennelse av givergleden i Lillesand. Speiderne blir alltid godt mottatt når de gjennomfører sin dør-til-dør- aksjon i april hvert år.