Nå er vi klare for Speideraksjonen!

Nå er vi klare for Speideraksjonen!

19. april 2013:   Å gjøre en solid innsats ved speideraksjonen er blitt en tradisjon hos Lillesands speidere. Og nå er vi klare igjen!


Tirsdag 16. april fikk stifinnerne og småspeiderne besøk av Rover Hilde, som har vært på feltreise i Myanmar. Speiderne fikk høre om hva årets innsmling skal gå til, og hvorfor skolegang er så viktig for barna i Myanmar.

Speiderne fikk også prøve en spesialitet fra Myanmar: Thanaka. Dette er en slags aniktskrem fra barken på treet Shin Ma Taung. Hver morgen tar barn og voksne på seg Thanaka i ansiktet, og jentene pleier ofte å lage fine mønster av kremen. Lillesandsspeiderne prøvde også et par leker fra Myanmar: "Chicken" og "Inside-outside". Særlig den siste, som er en variant av tikken, var spesielt populær.

I årets speideraksjon skal speidere i hele Norge samle inn penger for bygging av skoler i Myanmar (Burma). På grunn av mange år med krig og konflikter i landet er det mange barn som ikke får gå på skole i Myanmar. Ved å bygge flere og nye skoler, vil speideraksjonen gi barn og unge en tro på sin egen fremtid.

 

Speideraksjonen er en årlig, landsdekkende innsamlingskampanje som Norges speiderforbund arrangerer i samarbeid med Flyktninghjelpen. To år på rad har Lillesand vært den "beste" speidergruppa i landet, og vi er helt sikre på at vi skal gjøre en god innsats i år igjen. Lykke til!