Internasjonal tenkedagsfeiring i Lillesand!

Internasjonal tenkedagsfeiring i Lillesand!

26. februar 2013. Lillesandsspeiderne feiret den internasjonale tenkedagen (World Thinking Day) med "Karneval" den 26. februar.


Tenkedagen er en av speidernes ”festdager” og feires av speidere over hele verden for å markere at vi er en internasjonal organisasjon. Tenkedagen er 22. februar fordi både Robert og Olave Baden-Powell (de som startet speideren) begge hadde fødselsdag på denne datoen.

 

I Lillesand har speiderne laget sin egen tradisjon. Alle speiderne kler seg ut som "fra et annet land" og nesten alle verdensdelene var representert denne kvelden. Speiderne fikk smake på spennende, eksotisk frukt, og lærte seg en sang fra vest-Afrika. I et "rollespill" fikk alle speiderne tenke igjennom hvordan barn over hele verden vokser opp med veldig frskjellige muligheter, avhengig hvor de er født. Den nye "Speideraksjonsfilmen" fra Myanmar ble vist, der en av våre Lillesandspeidere har hovedrollen.

 

Alle speiderne hadde med seg penger og donerte sammenlagt 1000 kr til "Tenkedagsfondet". I år går disse pengene til speidere i Jordan, Malawi, Irland, Pakistan og Venezuela, som alle har prosjekter for å gi et bedre liv til barn og mødre. Å samle inn penger til Tenkedagsfondet er å gi et bidrag til speideres arbeid for en bedre verden.

 

Kvelden ble avsluttet med stemningsfull lystenning, mens vi tenkte på speidere over hele verden.