Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen!

10. mai 2013: Lillesand speidergruppe ble stiftet på St. Georgsdagen, 23. april 1913. Selve 100-årsdagen ble feiret på speidernes leirområde, Savemyr, tirsdag 23. april 2013 sammen med speidere, foreldre og søsken. 


St. Georgsdagen (23.april) feires av speidere over hele verden til minne om helgenridderen St. Georg som står som et godt forbilde for oss speidere. I likhet med ham er vi beredt til å hjelpe dem vi ser behøver en håndsrekning.

Kvelden ble innledet med høytidelig  fornying av speiderløfte og opptak av tre nye speidere i speidergruppa.

Deretter fortalte en av speidergruppas seniorer, Ansteinn Nørsett, om hvordan speidingen i Lillesand startet tidlig på 1900-tallet. Det hele startet på initiativ fra unge gutter som hadde hørt rykter om speiderbevegelsen i England (startet 1907). Etter dette har Lillesand hatt en lang og spennende historie, og er nå den eldste speidergruppa i Sørlandets krets (les mere om historien her: http://lillesand.speidergruppe.org/Om-gruppa/Gruppas-historie )

Alle speiderne i Lillesand fikk utdelt et spesiallaget jubileumsmerke som speiderne kan bære på speiderskjorta eller leirbålskappe. Deretter ble det grilling og kakespising.

Dette er bare oppstarten på jubileumsåret: den store jubileumsfesten kommer til høsten. I tillegg planlegges det å skrive en jubileumsbok for speidergruppa som skal være ferdig i løpet av året.

Se flere bilder her