Speiderne fikk premie i Borgertoget!

Speiderne fikk premie i Borgertoget!

Lillesand seidergruppe fikk premie for sitt innslag ved årets Borgertog 17. mai. Hurra for speidere som bryr seg om natur og miljø!


Speiderne i Lillesand har mye friluftsliv på programmet. Vi er ofte på tur både i skogen og på sjøen, og er glade i naturen. Dette betyr også at vi har et ekstra ansvar for å ta vare på naturen.

Speidernes tema i årets borgertog var "Grønt Skifte". Speiderne gikk med grønne T-skjorter, og plakater om natur og miljø. Vi hadde også med oss henger med kanoer og hengekøyer. Dette syntes juryen var så bra, at vi fikk en stor sjekk i premie. Tusen takk til alle speidere som viste hva vi mener, og som gjorde Lillesand speidergruppe synlig!

Hva er Grønt skifte? Grønt skifte betyr forandring i mer miljøvennlig retning. Vi hører mye om klimaendringer, tap av urørt natur, og forsøpling av havet. Heldigvis er det flere og flere unge som sier i fra at det må gjøres noe for bremse klimaendringer og stanse miljø-ødeleggelser. Vi trenger speidere som bryr seg. Alltid beredt for natur og klima!

Speiderne hadde flere viktige oppgaver denne dagen. Tre speidere startet dagen allerede kl 7, med å være flaggbærere i Flaggborgen. Dette er et ærefullt oppdrag som speiderne og Røde kors har hvert år. Tusen takk til våre tre flinke speidere som gjorde en flott jobb i alle togene på 17. mai!

Se flere bilder fra 17. mai 2019 her