Speiderhøsten er igang!

Speiderhøsten er igang!

Speiderhøsten fikk en pangstart med speiding tre dager på rad: Pride Parade, Vervendagen og Oppstart for hele speidergruppa. Nå er vi igang!


Fredag 23. august deltok ca 10 speidere og ledere fra Lillesand Speidergruppe i Pride Parade Lillesand. Speiderne gikke med speiderdrakt og speiderflagg i paraden. Speidergruppa deltok i Pride Parade for å vise at vi står for for fred og forståelse mellom mennesker, retten til å være seg selv og retten til å elske den man vil. 

Lørdag 24. august var speidergruppa representert ved "Verven-dagen" på Kokkenes. Dette arrangeres hvert år i august for å vise frem kystkultur og aktivitet på vann. Flere ulike lag og foreninger deltok med stand og aktiviteter. Speidergruppa tilbød sit-on-top-kajakker, livlinekasting og knuter. En fin måte å synliggjøre speidergruppa på.

Søndag 25. august var det felles Oppstartsmøte for hele speidergruppa på Savemyr. Noen ledere og speidere overnattet i tretelt og hengekøyer natt til søndag, og brukte formiddagen til å klippe og rydde krattskog på husmannsplassen. Det har grodd godt i sommer, og speidergruppa tar ansvar for å holde husmannsplassen åpen.

Speiderne har også grodd i sommer, og flere rykker nå opp til en ny enhet. Det ble gjennomført en liten seremoni for å synliggjøre denne overgangen. Speidere som har gått over i ny enhet, og ehlt nye speidere, skal gå gjennom en aspirantperiode før de får utdelt enhetsmerke og speiderskjerf. I høst har speidergruppa i overkant av 100 medlemmer.

Vi ønsker nye og gamle speidere en riktig god speiderhøst!